Foredrag

Gennem mange, mange år har jeg holdt foredrag i pensionistforeninger, ældresagen, landboforeninger, husmoderforeninger, hyggeklubber, menigheder m.v.
Mit honorar for foredrag ligger omkring kr. 500-700,- + transportomkostninger

Som eksempler på mine foredrag kan nævnes: 

De Hvide Busser

hvid bus

Jeg har personlig kendt en af de vognmænd, som deltog i Folke Bernadottes redningsaktion i krigens sidste tid. Han har fortalt mig om indsatsen som redede tusindvis af norske og danske fanger ud af Hitlers dødslejre.

Foredraget tager ca 1½ time, hvor jeg vil fortælle om hans barske oplevelser med Røde Kors aktionen i Tyskland.

Mennesker på min vejjan

Et foredrag om nogle de mange spændende mennesker jeg har mødt på min vej gennem livet. Jeg kommer ind på en række kendte mennesker som jeg har mødt og også andre som på den ene eller anden måde har været en del af mit liv.

Et humoristisk tilbageblik, som varer ca 2 timer

 

Mit liv på Europas landeveje - et humoristisk tilbageblik

busspeak

Jeg har i mere end 40 år været rejseleder i rigtig mange lande. Det er ikke et foredrag om specielle rejsemål, men jeg fortæller om udviklingen i rejselivet – om hvordan det var at rejse for 40 år siden, krydret med mange morsomme oplevelser, dels om de mange tusinde jeg har været rejseleder for men også om de mange personligheder i rejse branchen som jeg har krydset på min vej, bl.a. Pastor Krogager og mange andre som har sat deres spor i rejsebranchen.

Foredraget varer 1½ til 2 timer.

REJSEFOREDRAG

 

ROM – den evige stadpaven

Mit hjerte har altid ligget hos byen Rom. Jeg har besøgt byen mere en 100 gange. Hele vor vestlige verdens kultur har sin vugge der. Jeg viser lysbilleder fra byen, og fortæller om Roms historie gennem de sidste 2.000 år. Jeg fortæller om den katolske kirkes indflydelse på såvel Italien som store dele af den øvrige verden, ligesom jeg giver et indblik i italiensk levevis, familiesammenholdet, de sociale forhold m.v.

Foredraget var ca 2 timer

 

Prag – den gyldne stad

prag

Prag – byen med de 100 tårne hører så absolut også til blandt mine favoritter. Gennem billeder og fortælling giver jeg et indtryk af denne fantastiske by, med et utal af smukke bygninger og en lang spændende historie.

Tjekkiet og Prag har været under forskellige andre magters herredømme, men indbyggerne har formået at bevare deres stolthed over Prag. 

Berlin – Europas metropol

brandenburger tor

Med billeder og fortælling gennemgår jeg Berlins historie og udvikling. Fra at være en fuldstændig ødelagt hovedstad for 70 år siden er byen i dag Europas mest moderne by. I min fortælling kommer jeg ind på Berlin som Nazi Tysklands hjemby, center for Gestapo m.v.

Jeg kommer ind på genopbygningen og naturligvis også det delte Berlin og de mange skæbner i den forbindelse. Endvidere vil jeg fortælle om tyskernes oplevelse af det genforende tyske rige.